Informationssäkerhet - en trygghet för kunden och för oss som leverantör

Informationssäkerhet är och har alltid varit en väldigt viktig fråga för oss på Wistbo Information. Nu med än mer fokus på frågan tack vare NIS2* och ett antal omvärldsfaktorer. För att våra kunder ska känna sig trygga med oss som leverantör behöver vi motståndskraft mot angrepp och vi arbetar därför proaktivt för att vara i framkant.

Ett sätt att visa att vi tar hand om vår egen och våra kunders information på ett korrekt sätt är att arbeta utifrån ISO 27001, vi har därför påbörjat ett arbete med att bygga upp ett ledningssystem i enlighet med ISO-27001. I samband med detta har vi inlett ett samarbete med företaget JOA Infosäk AB och Jan-Olof Andersson, Senior Advisor, med över 40 års erfarenhet inom säkerhetsområdet. 
Jan-Olof:s kunskaper sträcker sig från fysiskt skydd till informationssäkerhet, med fokus på vad som är bäst för organisationen och har arbetat som konsult, säkerhetschef och informationssäkerhetschef i en rad olika typer av organisationer i både privata företag, kommunal, hälso- och sjukvård och regering. Jan-Olof behärskar de flesta discipliner som finns inom säkerhetsområdet och är dessutom ordförande för kommittén för informationsäkerhet inom svenska SIS.

För oss på Wistbo Information är det oerhört värdefullt och tryggt att samverka med JOA Infosäk AB som bidrar med stor kunnighet inom områden som informationssäkerhet, cybersäkerhet och integritetsskydd.

Har du funderingar kring hur vi jobbar med informationssäkerhet? Läs mer i artikeln här nedan eller hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om detta viktiga arbete!
https://www.wistbo.com/nyheter/wistbo-informations-arbete-kring-informationssakerhet

*NIS-2-direktivet är utformat för att öka cybersäkerheten inom EU genom att ställa högre krav på organisationer och främja ett mer koordinerat och effektivt skydd mot cyberhot. Det är en viktig del av EU strategi för att skydda digital infrastruktur och samhällsviktiga tjänster

Samverkan är vägen till framgångsrik användarupplevelse